Pečenie koláčov môže byť časovo náročné.
Príprava je väčšinou zdĺhavá a únavná.
Preto majú nepečené dezerty stále viac priaznivcov, pretože chutia skvele a sú raz dva hotové.
Vyskúšajte tento nepečený dezert podľa receptu z portálu smakosze a nebudete ľutovať.
Je rýchly a veľmi jednoduchý na prípravu.
Tento nepečený dezert má vždy úspech a všetci si pýtajú dupľu.
Vyskúšajte ho aj vy a určite si ho zamilujete.
Ingrediencie:
2 balenia maslových sušienok
1 plechovka kondenzovaného mlieka
100 g nasekaných vlašských orechov
1 pohár mlieka
2 polievkové lyžice kryštálového cukru
200 g zmäknutého masla
2 ½ šálky sušeného mlieka
ríbezľový džem
¼ šálky šľahačkovej smotany 30%
100 g mliečnej čokolády
Postup:
Spodok plechu vystelieme papierom na pečenie a na dno poukladáme sušienky.
Na ne rozotrieme kondenzované mlieko a naukladáme druhú vrstvu sušienok.
Teraz natrieme ríbezľovým džemom a opäť naukladáme sušienky.
Na prípravu krému uvaríme v hrnci mlieko s cukrom a necháme vychladnúť.
Maslo vyšľahajte mixérom, pridajte vychladnuté mlieko a dôkladne premiešajte.
Po troche pridajte sušené mlieko a premiešajte.
Mal by vzniknúť hladký krém.
Krém natrieme na dezert a poslednýkrát naukladáme sušienky.
Teraz je čas pripraviť si polevu.
Smotanu nalejeme do hrnca, pridáme čokoládu a zahrievame, kým sa obe zložky nespoja.
Mierne vychladnutú polevu natrieme na koláč a posypeme orechmi.
Odložíme na noc do chladničky.
Nepečený koláč je výnimočne chutný.
TIP: Na prípravu môžete použiť aj kakaové sušienky a na polevu bielu čokoládu.
Môžeme ho podávať hosťom pri rôznych špeciálnych príležitostiach.
Všetci z neho budú nadšení.
Dobrú chuť!