Obľúbené zemiakové placky si môžete pripraviť na rôzne spôsoby a kombinovať ich aj s inou zeleninou, ako je napríklad cuketa.
Tým sa však možnosti nekončia.
Vyskúšajte skombinovať zemiaky a tvaroh, je to nebíčko v papuľke.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Placky sú oveľa jemnejšie, šťavnatejšie a rozpúšťajú sa na jazyku.
Recept priniesol portál gotujmy a určite stojí za to ho vyskúšať!
Chutné a na prípravu jednoduché zemiakové placky sú veľmi vďačným jedlom.
Vyžaduje si to málo ingrediencií a nepotrebujete byť ani extra zručný kuchár.
Navyše je to recept, ktorý sa dá úspešne upraviť na rôzne spôsoby.
K zemiakom môžete pridať napríklad nastrúhanú cuketu alebo mrkvu.
Vďaka tomu placky získajú zaujímavú chuť a majú trochu inú textúru.
Oplatí sa zaexperimentovať aj s koreninami a inými prísadami.
Nižšie nájdete recept na zemiakové placky s tvarohom.
Ak ste ich ešte nevyskúšali, vrelo odporúčame.
Potrebujeme:
1 kocku polotučného tvarohu (asi 200-250 g)
1 kg zemiakov
2 vajcia
1 veľkú cibuľu
2 PL hladkej múky
1 PL zemiakového škrobu
soľ
čierne mleté korenie
Postup:
Zemiaky si ošúpeme a potom nastrúhame na jemnom strúhadle.
Tvaroh stačí rozmrviť.
Prípadne ho môžete dôkladnejšie roztlačiť vidličkou.
Následne ho pridajte do misky s nastrúhanými zemiakmi.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame najemno.
Namiesto noža však odporúčame použiť strúhadlo a cibuľu nastrúhať ako zemiaky.
Pridajte ju do zmesi spolu s vajcami, múkou a zemiakovým škrobom.
Dochutíme soľou a korením.
Potom všetko dôkladne premiešame, kým sa suroviny nespoja.
Môžete ešte ochutiť ľubovlnými koreninami alebo bylinkami.
Vo veľkej panvici zohrejte olej.
Keď je horúci, lyžicou naberáme časti cesta.
Z nich tvarujeme placky.
Placky opekáme z oboch strán dozlatista.
Hotové placky odporúčame po vybratí z panvice ihneď položiť na plech vyložený papierovými utierkami, aby absorbovali prebytočný tuk.
Takto pripravené placky chutia najlepšie s kyslou smotanou.
Chutia vynikajúco a určite si ich zamilujete.
Dobrú chuť!