Naša čokoládová torta s mascarpone krémom je veľmi jednoduchá na prípravu.
Nemusíte sa báť, že by sa niečo pokazilo, pretože tento recept funguje dokonale pre každého.
Vynikajúci recept na krémový čokoládový dezert z portálu newscafe.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
240 g pšeničnej tortovej múky
150 g + 130 g kryštálového cukru
160 g rastlinného oleja
125 ml vody
3 PL kakaa
5 veľkých vajec
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL sódy bikarbóny
Na krém:
500 g mascarpone
400 g smotany na šľahanie
1 balenie vanilkového cukru
4 PL práškového cukru
2 balenia fixačného krému
Na čokoládovú polevu:
100 g tmavej čokolády
50 g mliečnej čokolády
110 g smotany na šľahanie
Postup:
Do hrnca nalejeme olej.
Pridáme vodu.
Potom pridáme 3 vrchovaté polievkové lyžice kakaa.
Nakoniec pridáme 150 g cukru.
Premiešame.
Varíme, kým sa ingrediencie úplne nerozpustia.
Potom necháme vychladnúť.
Do misky nasypeme 130 g cukru.
Pridáme vajcia.
Všetko šľaháme mixérom pri vysokej rýchlosti, kým sa cukor nerozpustí.
Výsledkom by mala byť nadýchaná hmota.
Kakaovú zmes pridáme do vyšľahanej vaječnej hmoty.
Jemne premiešame.
Múku preosejeme s práškom do pečiva a sódou bikarbónou.
Potom múku postupne pridávame do zmesi.
Jemne miešame, kým sa suroviny nespoja.
Pripravené cesto nalejeme do pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180°C cca jednu hodinu.
Po upečení vychladnuté cesto rozrežeme na dve rovnaké vrstvy a jednu z nich necháme v tortovej forme.
Druhú vrstvu odložíme.
Pripravíme si krém z mascarpone.
Všetky ingrediencie potrebné na prípravu krému vložíme do misky.
Smotana aj mascarpone musia byť dobre vychladnuté.
Všetko dôkladne vyšľaháme mixérom, pričom začneme na nízkej rýchlosti a potom ju postupne zvyšujeme na najvyššiu.
Šľaháme, kým krém nie je tuhý.
Hotový krém rozotrieme na cesto vo forme a prikryjeme ďalším cestom.
Formu s tortou vložíme do chladničky.
Do hrnca nalejeme smotanu.
Privedieme ju do varu a odstavíme zo sporáka.
Do horúcej smotany pridáme kocky tmavej a mliečnej čokolády.
Všetko miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
Odstavíme na chvíľu, aby sa znížila teplota.
Koláč polejeme pripravenou polevou, necháme stuhnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!