Výborný čokoládový perník z cukety.
Je taký výborný a šťavnatý, že by ho bol hriech počas sezóny neskúsiť.
Potrebujeme:
3 hrnčeky polohrubej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 hrnček krupicového cukru
1 bal. prášok do perníka
1 bal. vanilkový cukor
2 lyžičky sódy
2 lyžice kakaa
½ lyžičky škorice
štipku soli
1 hrnček mlieka
½ hrnčeka oleja
2 ks vajcia
2 lyžice lekváru
2 hrnčeky nahrubo nastrúhanej cukety
Čokoládová poleva:
Čokoláda na varenie
Olej alebo maslo
Postup:
V miske si zmiešame všetky suché suroviny:
preosiatu múku, cukor, prášok do perníka, sódu a nakoniec aj kakao a škoricu.
Postupne pridáme tekuté prísady:
mlieko, olej, vajíčka a lekvár.
Premiešame a do takto pripraveného základu pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu.
Pripravíme si vyššie plech.
Vyložíme ho papierom na pečenie a nalejeme cesto.
Ak nemáte papier na pečenie, môžete plech vymažeme tukom a vysypať hrubou múkou.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 35 minút.
Po upečení polejeme čokoládovou polevou.
Pripravíme ju tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)