Huby nemusíte nakladať do sladkokyslého nálevu – vyskúšajte báječnú hubovú zmes na hrianky.
Pokiaľ si túto dobrotu zavaríte na zimu, zaručujeme, že rozhodne nebudete ľutovať.
Jednoduchý recept na fantastickú hubovú zmes z portálu jenzeny.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg lesných húb
750 g cibule
2 PL bravčovej masti
2 paradajkové pretlaky
1 ostrý kečup
1 jemný kečup
2 hlavy cesnaku
2 ČL sladkej papriky
čili podľa chuti
1 ČL celej rasce
korenie
soľ na dochutenie
Postup:
Na začiatku očistíme hríby.
Umyjeme.
Nakrájame najemno alebo pomelieme v mlynčeku na mäso.
Do hrnca na sporáku nalejeme vodu.
Pridáme soľ.
Vložíme hríby a povaríme zhruba tri minúty.
Cibuľu ošúpeme.
Nakrájame na jemno.
Osmažíme do ružova na bravčovom tuku.
Potom pridáme scedené huby.
K cibuli a hubám pridáme pretlak, kečup a čili.
Ďalej pridáme cesnak, papriku a rascu.
Zmes dochutíme soľou a korením.
Zamiešame.
Varíme ďalších 10 minút a potom odstavíme.
Hubovú zmes naplníme do čistých zaváracích pohárov.
Pevne ich uzavrieme viečkom.
Zmes následne zavárame pri teplote 90°C zhruba 45 minút.
S čím vám zachutí zaváraná hubová zmes?
Hubová zmes je najlepšia na hrianky osmažené na masti a potreté cesnakom.
Pokiaľ vyskúšate túto kombináciu, dostanete sa do gurmánskeho neba.
Hubovú zmes však môžete zmiešať aj do teplých cestovín alebo jesť k mäsu a ryži.
Prajeme vám dobrú chuť!