Najlepšia hubová zmes na hrianky: Zavarte si túto dobrotu na zimu a neoľutujete!

Najlepšia hubová zmes na hrianky, pripravte si zásobu na celú zimu.
[mashshare]

Huby nemusíte nakladať do sladkokyslého nálevu – vyskúšajte báječnú hubovú zmes na hrianky.

Pokiaľ si túto dobrotu zavaríte na zimu, zaručujeme, že rozhodne nebudete ľutovať.

 

 

Jednoduchý recept na fantastickú hubovú zmes z portálu jenzeny.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg lesných húb

750 g cibule

2 PL bravčovej masti

2 paradajkové pretlaky

1 ostrý kečup

1 jemný kečup

2 hlavy cesnaku

2 ČL sladkej papriky

čili podľa chuti

1 ČL celej rasce

korenie

soľ na dochutenie

 

 

Postup:

Na začiatku očistíme hríby.

Umyjeme.

Nakrájame najemno alebo pomelieme v mlynčeku na mäso.

 

 

Do hrnca na sporáku nalejeme vodu.

Pridáme soľ.

Vložíme hríby a povaríme zhruba tri minúty.

 

 

Cibuľu ošúpeme.

Nakrájame na jemno.

Osmažíme do ružova na bravčovom tuku.

 

 

Potom pridáme scedené huby.

K cibuli a hubám pridáme pretlak, kečup a čili.

Ďalej pridáme cesnak, papriku a rascu.

 

 

Zmes dochutíme soľou a korením.

Zamiešame.

Varíme ďalších 10 minút a potom odstavíme.

 

 

Hubovú zmes naplníme do čistých zaváracích pohárov.

Pevne ich uzavrieme viečkom.

Zmes následne zavárame pri teplote 90°C zhruba 45 minút.

 

 

S čím vám zachutí zaváraná hubová zmes?

Hubová zmes je najlepšia na hrianky osmažené na masti a potreté cesnakom.

Pokiaľ vyskúšate túto kombináciu, dostanete sa do gurmánskeho neba.

Hubovú zmes však môžete zmiešať aj do teplých cestovín alebo jesť k mäsu a ryži.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes