Kuraciu pečeň zvládnete pripraviť za menej ako 20 minút a vytvoríte z nej chutný obed alebo večeru.
Žiaľ, pečeň pri vyprážaní vystreľuje tuk na všetky strany a po varení budete musieť upratať celú kuchyňu.
Existuje však jednoduchý trik, ako si ušetriť tieto problémy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ako uvádza portál haps, postačí vám obyčajná vidlička.
Kuracia pečienka má svojich priaznivcov i tých, ktorí ešte neobjavili jej chuť a hodnotu.
Recept na kuraciu pečeň je triviálny, ale stojí za to poznať trik, vďaka ktorému ostane kuchyňa čistá a pečienka chutná.
Dôležitý je okamih solenia a pred vložením do panvice sa oplatí pečienku mierne popichať vidličkou, aby pri vyprážaní neprskala ako šialená.
Pridajte trochu cibule a zemiakovej kaše a máte perfektnú večeru .
Ingrediencie:
500 g kuracej pečene
2 cibule
hladká múka
soľ
čierne mleté korenie
olej na vyprážanie
Postup:
Pečeň dôkladne očistite a opláchnite pod tečúcou vodou.
Potom osušte papierovou utierkou.
A zo všetkých strán obaľte v múke.
Následne každý kúsok popichajte vidličkou.
Nakrájajte cibuľu na pol krúžky a na panvici rozohrejte olej.
Pridajte cibuľu a opečte ju do zlatista.
Potom ju vyberte z panvice a položte na tanier.
V tej istej panvici zohrejte ďalšiu lyžicu oleja a na pomerne vysokej teplote opečte pečeň z oboch strán (cca 2 minúty).
Potom znížte teplotu, pridajte cibuľu a zalejte trochou vody alebo vývaru, aby vznikla chutná šťava.
Prikryté dusíme, kým pečeň nezmäkne.
Až teraz na konci pridajte soľ a korenie.
Dusíme ešte 5 minút.
Podávame so zemiakovou kašou a šalátom alebo kyslou uhorkou.
Pečeň pred prípravou zalejte vriacou vodou a pridajte horčicu
Toto je jeden z najlepších receptov na prípravu chutnej a mäkkej pečene.
Platí to pre kuraciu, bravčovú, aj hovädziu pečeň a stačí ju len pripraviť podľa tohto postupu.
Kuracia pečeň bude neskutočne jemná, lahodná, doslova sa bude rozplývať na jazyku.
Skúste ju pripraviť týmto spôsobom a zaručene nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
700 g pečeň kuracia
3 – 4 cibule
2 strúčiky cesnaku
4 PL kyslej smotany
2 PL vody
1 ČL horčice
soľ
korenie podľa chuti
Postup:
Pečienku si nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vriacou vodou a necháme stáť 2 – 3 minúty.
TIP:
Po naliatí vriacej vody bude pečienka ešte jemnejšia, ako keď ju zalejete mliekom, zbaví ju nepríjemné zápachu a bude mäkká.
Cibuľu aj cesnak ošúpeme.
Cibuľu nakrájame na tenké polkrúžky a orestujeme ju na rastlinnom oleji.
Posypeme ju trochou cukru a štipkou soli.
Keď je cibuľa sfarbená do zlatista, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.
Orestujeme.
Po 30 – 60 sekundách pridáme pečeň.
Podľa chuti osolíme a znížime teplotu.
Dusíme 3 minúty a panvicu zakryjeme pokrievkou.
Pripravíme si omáčku z kyslej smotany a horčice, ktorou zalejeme pečeň.
Dusíme pod pokrievkou 10 minút.
Môžeme podávať so zemiakovou kašou, varenou ryžou alebo s inou obľúbenou prílohou.
Pečeň je výborná aj len s obyčajným chlebíkom.
Prajeme dobrú chuť!