Narodeninová torta pre mamu: Bombastická lahôdka, ktorej nikdy nebude dosť!

[mashshare]

Táto torta v sebe spája korpusy rôznych príchutí, lahodný kakaový krém a jemnú šľahačku.

Fantastická delikatesa vhodná na každú dôležitú životnú príležitosť.

 

 

Fantastický narodeninový dezert podľa receptu z youtube kanála Home Made Recipes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na prvé cesto:

5 bielkov

5 PL kryštálového cukru

40 g pudingu s čokoládovou príchuťou

Na druhé cesto:

5 bielkov

5 PL kryštálového cukru

40 g pudingu s vanilkovou príchuťou

Na tretie cesto:

5 bielkov

5 PL kryštálového cukru

40 g kukuričného škrobu

Na krém:

 

 

15 vaječných žĺtkov

15 PL kryštálového cukru

150 g kukuričného škrobu

1 l mlieka

375 g margarínu alebo masla

300-400 g nesquik kakaa

Na náplň a ozdobu:

500 ml sladkej smotany

Postup:

Do hlbokej misky pridáme bielky.

Mixérom vyšľaháme.

Počas šľahania postupne pridávame cukor.

 

 

Potom, ako vyšľaháme z bielkov pevnú a lesklú penu, pridáme čokoládový puding.

Špachtľou jemne premiešame.

Cesto nanesieme na spodok tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

Formu vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

Pečieme 18-20 minút v závislosti od vlastností rúry.

Kým sa pečie prvá vrstva, pripravíme si druhé cesto.

 

 

Opäť vyšľaháme bielky s cukrom.

Do zmesi pridáme vanilkový puding.

Všetko spolu jemne zmiešame.

 

 

Krém rovnakým spôsobom nanesieme do formy.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 18-20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Poslednú vrstvu pripravíme obdobným spôsobom.

Do hlbokej misky pridáme bielky.

Počas šľahania pridávame cukor.

 

 

Potom pridáme škrob.

Miešame, kým hrudky úplne nezmiznú.

Krém nanesieme do formy vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 18-20 minút pri teplote 180°C.

Z vychladnutého cesta odstránime papier.

 

 

Do väčšieho hrnca nalejeme 800 ml mlieka.

Hrniec preložíme na sporák.

Mlieko necháme zovrieť.

 

 

Do samostatnej hlbokej misky pridáme žĺtky.

Nasypeme cukor.

Potom pridáme škrob.

 

 

Nalejeme 200 ml mlieka.

Všetko spolu mixérom prešľaháme.

Zmes nalejeme do prevareného mlieka.

 

 

Metličkou miešame, kým zmes nezhustne.

Keď krém zhustne, odstavíme hrniec z ohňa.

Krém preložíme do samostatnej misky.

Pridáme 200 g nequik kakaa.

Na záver všetko spolu premiešame špachtľou.

Krém prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

 

V samostatnej miske vyšľaháme margarín do peny.

Potom vyšľaháme vychladnutý kakaový krém.

Na viackrát pridáme krém do margarínu a prešľaháme.

Nakoniec pridáme do krému 100-200 g nesquik kakaa a všetko spolu dôkladne premiešame.

V miske vyšľaháme smotanu na krém.

Na prvé cesto (poradie si vyberte sami) vo forme nanesieme tretinu plnky a tretinu smotanového krému.

 

 

Tento proces opakujeme až do konca.

Šľahačkou nakoniec potrieme vrch a boky.

Tortu ozdobíme polomáčanými sušienkami, čokoládovou posýpkou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes