Tento lahodný pokrm z bravčovej kotlety si rozhodne zaevidujete do svojho receptára.
Ak neviete čo pripraviť na obed a nechce sa vám stráviť v kuchyni príliš veľa času, tak náš recept na šťavnatú kotletu je jednoznačne tá správna voľba.
Vynikajúci recept na lahodné bravčové kotlety z youtube kanála Meat & Veggies.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
685 g bravčového karé bez kosti
soľ
mleté čierne korenie
cesnakový prášok
mletú papriku
olivový olej
Na omáčku:
1 PL nesoleného masla
3 strúčiky cesnaku
1 PL sójovej omáčky
1/4 šálky medu
2 PL vína na varenie
petržlenovú vňať
Postup:
Na začiatku nakrájame bravčové mäso na kocky.
Mäso osolíme.
Posypeme čiernym korením.
Potom mäso posypeme cesnakovým práškom.
Nakoniec pridáme mletú papriku.
Rukami dobre premiešame. Potom bravčové mäso necháme odstáť 20 minút.
Do panvice na sporáku nalejeme olivový olej.
Zahrejme na strednom ohni.
Vložíme mäsové kúsky.
Smažíme asi 5 minút.
Potom mäso obrátime a smažíme ďalších 5 minút.
Mäso vyberieme z panvice.
Do panvice vložíme maslo.
Necháme ho rozpustiť.
Pridáme na drobno nakrájané cesnakové strúčiky.
Premiešame.
Ďalej pridáme sójovú omáčku.
Pridáme med.
Nalejeme víno.
Počas varenia miešame.
Mäso pridáme späť do panvice.
Za stáleho miešania opekáme asi 2 minúty.
Hotové mäso servírujeme spolu s omáčkou a petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: