Ak sa vám nechce piecť cesto, pokojne použite tortové oplátky, alebo medové pláty a salko zamiešajte až do krému.
Jednoduchý a výborný recept.
Krém na plnenie je extrémne jednoduchý – potrebujete naň len 2 prísady.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak ale máte chuť, pokojne ho môžete vylepšiť ďalšími prísadami.
Ak chcete, môžete doladiť ešte nakrájaným banánom, čokoládovou polevou…
Potrebujeme:
Potrebujeme na cesto:
100 g masla
400 g kondenzovaného sladeného mlieka
250 g hl. múky
2 vajcia
1/2 lyžičky jedlej sódy
1 lyžičku citrónovej šťavy
2 lyžičky kakaového prášku
Na smotanový krém:
300 g kyslej smotany
150 g práškového cukru
Ďalej:
hrsť nasekaných orechov
strúhanú čokoládu na dekoráciu
Voliteľné:
banány
čokoládová poleva
Postup:
Maslo rozpustíme.
Keď sa ochladí, zmiešame ho s kondenzovaným mliekom.
Pridáme aj vajíčka a múku (múky možno budete potrebovať viac, alebo menej, závisí od konzistencie cesta).
Jedlú sódu zmiešame s citrónovou šťavou.
Potom pridáme kakaový prášok.
Vypracujeme jednotné cesto.
Rozdelíme ho do troch častí.
Každú časť cesta upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 ° C.
Pečieme približne 30 minút.
Krém:
Kyslú smotanu zmiešame s práškovým cukrom.
Skladanie dezertu:
Jednotlivé pláty cesta necháme vychladnúť.
Nanesieme krém na prvý plát upečeného cesta – aplikujte ho lyžicu.
Potom posypeme drvenými vlašskými orechmi.
Takto vrstvíme ďalší plát cesta, krém a posledný plát cesta.
Vrch natrieme zvyšnou smotanou alebo vyšľahanou šľahačkou (aj boky).
Ozdobíme strúhanou čokoládou, alebo nalánamámi okrajmi cesta.
Necháme odležať, aby pláty cesta dostatočne zmäkli.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)