Zemiaky sa uvaria oveľa rýchlejšie, ak do vody pridáte 1 ingredienciu: Ušetríte čas aj peniaze!

Škvŕka vám v žalúdku a zemiaky sú stále tvrdé? Pridajte túto prísadu do hrnca a uvaria sa oveľa rýchlejšie.
[mashshare]

Šalát a hlavné jedlo sú už hotové a celá rodina už len čaká, kým sa uvaria zemiaky?

 

 

Varenie jedla každý deň nemusí vyzerať takto.

Tu je šikovný patent, ktorý urýchli varenie zemiakov.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ak pridáte tento produkt do hrnca, budú pripravené skôr, ako stihnete nasekať kôpor.

 

 

Ako uvariť zemiaky rýchlejšie?

Ak chcete, aby zemiaky zmäkli oveľa rýchlejšie, stačí do nich pridať trochu masla alebo olivového oleja.

Tuk urýchli varenie a navyše zvýrazní chuť zeleniny.

 

 

Aj preto sa ho určite oplatí pridať do hrnca zakaždým.

Aby bol celý proces ešte efektívnejší, oplatí sa zemiaky zaliať vriacou vodou.

Hoci sme všetci zvyknutí naplniť hrniec studenou vodou, oveľa lepšou voľbou bude teplá tekutina.

 

 

Takto ušetríme pár minút od začiatku, kým začne vrieť.

Ďalším zdanlivo jednoduchým, no cenným tipom je varenie pod pokrievkou.

Na túto triviálnu vec často zabúdame, no vďaka pokrievke držíme vodnú paru vo vnútri.

 

 

A vďaka tomu je varenie oveľa rýchlejšie.

Vďaka tomu šetríme nielen čas, ale aj peniaze.

Posledným šikovným trikom, vďaka ktorému zemiak rýchlejšie zmäkne, je dosoliť až na konci varenia.

 

 

Môže sa to zdať zvláštne, pretože vždy posypeme soľou na úplnom začiatku, ale v skutočnosti táto prísada spomaľuje proces varenia.

Čo pridať do zemiakov, aby boli chutnejšie?

Aby boli varené zemiaky ešte chutnejšie a aromatickejšie, oplatí sa pridať do hrnca pohár mlieka a cibuľu prekrojenú na polovicu.

 

 

Po uvarení stačí zeleninu scediť a odstrániť cibuľu a zemiaky budú chutnejšie ako kedykoľvek predtým.

Mimoriadne rýchle varenie zemiakov

Pre mimoriadne rýchle varenie zemiakov potrebujete mikrovlnku.

Vezmite špeciálnu sklenenú misu, vložte do nej očistené a nasekané zemiaky, zalejte vodou a vložte do mikrovlnnej rúry na 7-10 minút pri výkone 650W.

 

Metóda 2

 

 

Zemiaky opäť uvaríme v mikrovlnke.

Vložte očistené a nakrájané zemiaky do vrecka (ideálne je používať vrecko určené na pečenie) zalejte vodou, konce dobre zaviažte a nechajte 7 minút v mikrovlnne pri výkone 650W.

Tieto jednoduché triky teda môžete použiť, ak je čas na prípravu prílohy výrazne obmedzený.

Nutričné hodnoty zemiakov

Hoci sa zemiaky vo väčšine domácností pripravujú dosť často, nie každý pozná ich vlastnosti.

Vedeli ste, že zemiaky majú viac vitamínu C ako jablká a tekvica?

 

Sú tiež 5-krát menej kalorické ako cestoviny. 

Zemiaky sú ľahko stráviteľné  a okrem toho majú zásadotvorné vlastnosti, vďaka ktorým vyrovnávajú kyselinotvorný účinok mäsových potravín.

Draslík, ktorý je v nich obsiahnutý môže prispievať k zníženiu krvného tlaku a horčík zlepšuje metabolizmus, zmierňuje únavu a stres.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes