Vynikajúca domáca čalamáda – uhorka, kapusta, cibuľa a mrkva: Chutí ako výborný šalátik, najlepšia príloha na každú príležitosť!

Výborná a pestrá domáca čalamáda, ktorú si môžete vychutnávať po celý rok. Chuťovo pripomína výborný kapustový šalát. 
[mashshare]

Výborná a pestrá domáca čalamáda, ktorú si môžete vychutnávať po celý rok.

 

 

Chuťovo pripomína výborný kapustový šalát.

Podávame ju ako prílohu k mäsu a zvlášť ku grilovaným alebo údeným dobrotám.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vynikajúca je ale aj len-tak, napríklad s chlebíkom.

 

 

Skúste tento skvelý recept na pestrú čalamádu z domácej úrody.

Potrebujeme:

2 kg kapusty

1 kg uhoriek

1 kg paprika

1 kg cibule

0,5 kg mrkvy – ak nemáte môžete vynechať

1 ks feferónka (ak nechcete, môžete vynechať)

nálev:

 

 

3 litre vody

0,8 litra octu

1 bal. deka

0,8 litra cukru

Postup:

Kapustu nakrájame na rezance.

 

 

Hlúb vyberieme, uhorky nakrájame na kolieska.

Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na prúžky.

 

 

Lepšia je farebná paprika, krajšie ukáže v pohároch.

Cibuľu nakrájame na mesiačiky.

Mrkvu umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na strúhadle.

 

 

Všetky suroviny zmiešame, pridáme posekanú feferónku.

Pripravíme si nálev:

Do hrnca nalejeme 3 lite vody, 0,8 litra octu.

 

 

Pridáme 0,8 litra cukru a deko.

Prevaríme.

A necháme variť 5 minút.

 

 

Dáme vychladnúť.

Vychladnutým nálevom zalejeme zeleninu.

Prikryjeme ju a necháme odstáť do druhého dňa.

 

 

Necháme vo vode ďalších 5 minút a vyberieme.

Obrátime hore dnom, aby sme zistili, či niektorá nepreteká.

 

 

Po 5 minútach obrátime späť, prikryjeme a necháme do druhého dňa vychladnúť.

Uchovávame ako klasické zaváraniny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes