Vynikajúci recept na lahodné a veľmi chutné jedlo z cukety.
Tieto placky tromfnú aj klasiku zo zemiakov.
Ich príprava je jednoduchá, rýchla a keď ich prirpavíte na obed, nebude vám chýbať ani mäso.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ideálny recept na cuketovú sezónu.
Potrebujeme:
550 g cukety (1 väčší kus)
150 g mrkva
1 ks cibuľa
2 ks vajce
100 g polohrubá múka
1 bal. prášok do pečiva
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
podľa potreby olej
Voliteľné:
Nadrobno nasekaná petržlenová vňať
Na podávanie:
Česrstvá zelenina
Dressing:
Kyslá smotana
1 strúčik cesnaku
Zelené bylinky podľa chuti
Voliteľné:
Česrvená paprika
Potrebujeme:
Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Rovnako nastrúhame aj cuketu.
Ak máte mladú cuketu, nemusíte ju šúpať.
Ak mám cuketu z mojej záhrady, tak ju nečistím, iba poriadne umyjem.
Ak však cuketu kúpim z obchodu, tak ju zbavím šupky.
V miske cuketu s mrkvou zmiešame, poriadne osolíme a necháme postáť aspoň 10 minút.
Cuketa pustí vodu.
Po tom, ako pustí cuketa s mrkvou vodu, poriadne ju v rukách vyžmýkame a preložíme do druhej misky.
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme aj rozmiešané vajíčka, múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľou a čiernym korením.
Poriadne premiešame.
Lyžicou vrstíme na rozpálenú panvicu s olejom kôpky, ktoré uhladíme do tvaru placky.
Smažíme z oboch strán dozlata.
Po vysmažení ich ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja a môžete podávať.
Podávame s čerstvou zeleninou a dressingom! :-)