Môj dnešný obed, výborný a jednoduchý na prípravu.
Stačí pripraviť klasické zemiakové placky, naplniť ich mäsko, zeleninou a domácou omáčkou.
Je to dobrota nad dobroty!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na placky:
6 ks zemiakov
1 väčšie vajce
Majoránku
Soľ
Čierne mleté korenie
4 strúčiky cesnaku
2-3 lyžice hladkej múky
Náplň:
400 g kuracích pŕs nakrájaných na kocky
1 cibuľu
1 strúčiky cesnaku
Soľ
Oregano
Bazalka
Majorán
Rozmarín
Tymián
Mletá rasca
Špetka pálivého korenia)
Ďalej:
Olej
1 menšiu konzervu kukurice
1 malé lečo (alebo nakrájanú papriku a rajčinu)
2 -3 lyžice pálivého kečupu
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno.
odstránime prebytočnú šťavu a primiešame ostatné prísady.
Vymiešame cesto, z ktorého dávkujeme jednotlivé placky.
Vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na rozpálenom oleji.
Pridáme kúsky mäsa.
Keď sa zatiahne, pridáme soľ, koreniny a nadrobno nakrájaný cesnak.
Mäso restujeme, kým celkom nezmäkne a neodparí sa väčšina šťavy.
Pridáme kečup, lečo, kukuricu a varíme, kým sa neodparí väčšina tekutiny.
Môžeme pridať aj šampiňóny.
Na každú placku navrstvíme mäsovú zmes.
Preložíme a na vrch nastrúhame syr.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)