Recepty na 3 super-rýchle polievočky z Bambina – prípadne iného taveného syra, ktoré pripravíte v momente a milujú ich malí a veľkí jedáci.
Stačí ich servírovať v bochníku a zasýtia tak skvele, že nepotrebujete ani druhé jedlo.
Brokolicová polievka s bambinom
Potrebujeme:
6 ks šampiňónov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200-250 g bambina, syrokrému alebo iného taveného syru
200 g brokolice – rozdelenej na ružičky
1 mrkvu
1 cibuľu
2 menšie zemiaky
olej
Postup:
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme na troche rastlinného oleja dozlatista.
K cibuli pridáme nakrájané šampiňóny a strúhanú mrkvu.
Nakoniec pridáme na kocky pokrájané zemiaky a všetko spolu chvíľu restujeme.
Zeleninu zalejeme vodou (ideálne vývarom) a keď tekutina zovrie, pridáme brokolicu (môžeme použiť aj mrazenú brokolicu). Ochutíme soľou, korením a varíme približne 10 minút.
Nakoniec do polievky vmiešame tavený syr a keď sa celkom rozpustí, polievka je hotová.
Syrová polievka s mrveničkou
Potrebujeme:
6-7 zemiakov
1,3 l vody
Soľ
1 l mlieka
2 ks syra bambino
Na mrveničku:
1 vajce, hrubá múka a soľ
Postup:
Zemiaky osolíme a dáme variť.
Hrubú múku,vajce a soľ vypracujeme na cesto a natrháme, alebo nastrúhame si ich na mrveničku – prisypte si k nim trošku múky, aby sa nelepili na seba a sem -tam ich prehrňte rukou.
Ked sú zemiaky uvarené do mäkka,prisypeme mrveničku a povaríme asi 5 minút.
Potom prilejeme mlieko a necháme prevariť.
Úplne nakoniec vmiešame 2ks bambína, prevaríme,aby sa syr pekne rozpustil a môžeme podávať.
Syrová polievka s cesnakom v žemli
Potrebujeme:
4 kusy zemiakov
4-6 strúčikov cesnaku (alebo ako máte radi)
100 gramov taveného syra
2 kusy bobkového listu
1 čajová lyžičku soli
100 gramov tvrdého syra (bambino, prípadne iný)
4 kusy bochníky
Postup:
Zemiaky nakrájame na kocky a necháme uvariť do mäkka s bobkovým listom a soľou.
Keď sú zemiaky uvarené, bobkový list vyberieme a uvarené zemiaky s vodou rozmixujeme tyčovým mixérom, necháme opäť zovrieť, pridáme pretlačný cesnak a tavený syr.
Z bochníkov odrežeme vrch, vydlabeme vnútro, do chleba nalejem polievku a pridáme postrúhaný syr.
Na zjemnenie polievky môžete na záver pridať kúsok masla.