Chrumkavé žemle bez miesenia: Najlepšie a najjednoduchšie pečivo, aké ste kedy upiekli a LEN z piatich ingrediencií!

[mashshare]

Pripravte si doma najchutnejšie a najchrumkavejšie žemle, aké ste doteraz ochutnali.

Príprava je tak jednoduchá a skutočne si vystačíte len s piatimi surovinami.

 

 

Famózny recept na chrumkavé domáce žemle z youtube kanála Liza’s delicious recipes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 a 1/2 šálky teplej vody (350 ml)

1 PL suchého droždia (7 g)

1 ČL soli

1 ČL kryštálového cukru

4 šálky múky chlebovej hladkej (480 g)

 

 

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme teplú vodu.

Nasypeme droždie.

 

 

Metličkou alebo vareškou dobre premiešame, kým sa droždie nerozpustí.

Pridáme soľ, cukor a dobre zamiešame.

 

 

Nasypeme múku.

Všetko spolu vymiešame špachtľou.

 

 

Misku s cestom prekryjeme utierkou a necháme hodinu odpočívať pri izbovej teplote.

Cesto preložíme na dobre pomúčenú dosku.

 

 

Dvakrát alebo trikrát ho cez seba preložíme.

Potom cesto rozdelíme na 8 rovnakých častí.

 

 

Cesto roztiahneme prstami a vytvarujeme guľu.

Plech vystlaný papierom na pečenie posypeme múkou.

 

 

Cesto poukladáme na plech.

Postriekame vodou a necháme 20 minút odpočívať pri izbovej teplote.

 

 

Na vrch spravíme ostrým nožom zárez.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 20 minút pri teplote 190°C.

Necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes