Tieto želatínové rezy sú naše obľúbené.
Rýchle, jednoduché a veľmi chutné – ako stvorené ku kávičke alebo dobrej limonáde.
Samozrejme, môžete ich pripraviť s akýmkoľvek ovocím podľa chuti, ale najlepšie sú s jahodami.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tiež môžete obmieňať príchuť džemu.
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubá múka
1 lyžička prášok do pečiva
2 hrčeky mlieko
4 ks vajce
1 hrnček kryštálový cukor
½ hrnčeka olej
Ďalej:
2 bal. vanilkový puding
500 g jahoda
1 bal. tvaroh
5 lyžíc cukor
2 bal. želatína
jahodový džem
Postup:
Suroviny si pripravíme a rúru predhrejeme na 180° C.
Cesto:
Múku zmiešanú s práškom do pečiva, 5 PL mlieka, 4 ks vajcia, cukor a olej dáme do väčšej misky.
Vyšľaháme do hladkého cesta.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Pečieme cca 15 minút.
Necháme vychladnúť.
Dva pudingové prášky rozmiešame v troške mlieka a pridáme zvyšok.
Uvaríme za stáleho miešania a po vychladnutí zmiešame s tvarohom a práškovým cukrom v ľahký krém.
Na studený korpus natrieme jahodový džem.
Potrieme krémom a poukladáme jahody.
Vrchná vrstva:
Želé uvaríme podľa návodu – 500ml vody, 4 lyžice cukru a obsah sáčkov zahrejeme na plameni.
Za priebežného miešania vychladíme.
Opatrne nalejeme na jahody.
V chlade necháme stuhnúť.
Pred servírovaním nakrájame nožom namočeným v studenej vode a dozdobíme podľa chuti – len tak, so šľahačkou, s jahodami.
Dobrú chuť!