Zdanlivo nespojiteľné ingrediencie, ktoré však spolu chutia v tomto šalátiku vynikajúco.
Ja ho robím do plastového vederieka a nechávam odležať v chladničke.
Potom podávam podľa potreby, ako dostaneme chuť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Autorkou receptu je Olga H.
Potrebujeme:
Zeler v sladkokyslom náleve
Sterilizovaná kukurica
Ananásový kompót
1-2 jablká,
2 vajíčka
Pór
Šunka
Eidam (môže byť aj Gouda)
Tatárska omáčka
Smotana na šľahanie (alebo sladká smotana)
Soľ
Postup:
Pór si nakrájame na tenké kolieska.
Osolíme, aby zmäkol.
Šunku nakrájame na pásiky.
Zeler nakrájame na menšie kúsky.
Jablko očistíme a nahrubo nastrúhame.
Začneme do misy vrstviť šalátik.
Na spodok dáme zeler, naň navrstvíme šunku a jabĺčka.
Potom uložíme uvarené a nakrájané vajíčka, ktoré osolíme.
Pokračujeme kukuricou a ananásom.
Takto naukladané ingrediencie potrieme tatarkou a zalejeme smotanou (všetko s mierou…).
Trochu „pošťucháme“ lyžičkou, aby nám smotana stiekla až dolu.
Nakoniec posypeme pórom a najemno nastrúhaným syrom.
Odložíme do chladničky a podávame, keď dostaneme chuť.
Podávať môžeme s pečivom alebo aj s chlebíkom, komu ako chutí…
Prajeme vám dobrú chuť! :-)