Leto bez kukurice si mnohí ani nevedia predstaviť.
Kukurica patrí medzi obľúbené pochúťky u malých, aj veľkých.
Aby ste ju pripravili ešete lahodnejšie, vyskúšajte tento postup.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Je to veľmi jednoduché, stačí postupovať podľa odporúčania z portálu mirhitrostey.
Postup ako uvariť lahodnú kukuricu
Potrebujeme:
Uvedené množstvá sú na 10 hlávok kukurice
2 – 3 litre vody
40 g masla
soľ podľa chuti
Postup:
Odstráňte listy z kukuričných klasov.
Klasy namočte do vody na 2 hodiny.
Vďaka tomu budú zrná mäkšie.
Nalejte vodu do hrnca a zapnite sporák.
Hneď ako voda vrie, vložte očistené klásky kukurice do hrnca.
Potom do vody pridajte maslo.
Prikryte hrniec pokrievkou.
Varte 15 – 20 minút.
5 minút pred koncom varenia nasypte do hrnca soľ.
Dovarte.
Ak pridáte soľ na začiatku varu, zrná môžu byť menej mäkké.
Z kukurice scedíme vodu.
Prikryjeme pokrievkou, zabalíme do uteráka.
Necháme ešte 20 minút teplé.
Teraz je varená kukurica pripravená.
Kukurica na grile
Ak chcete sýtejšiu a výraznejšiu chuť, tak skúste kukuricu ugrilovať.
Vezmite niekoľko kláskov kukurice a varte ich 15 – 20 minút.
Ak je kukurica mäkká, potom je možné tento krok preskočiť.
Klasy kukurice nakrájame na rovnomerne veľké kúsky, potrieme maslom a jemne osolíme.
Položte kúsky kukurice na horúci povrch grilu.
Opečte ich zo všetkých strán do zlatista.
Potom preložte kukuricu do pekáča.
Vložte do predhriatej rúry na ďalších 5 minút.
Teraz je grilovaná kukurica pripravená.
Kukurica môže byť vynikajúcou prílohou k mäsu alebo k rybe, príčom môžete ju podávať aj ako samostatné jedlo.
Dobrú chuť!