Koláč, ktorý je skutočne vynikajúci, jemný a pritom šťavnatý.
Môžete robiť s ovocím, alebo aj bez ovocia.
Pohár môžete používať s objemom 250 ml.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak používate iný objem, vždy merajte všetky prísady s rovnakým pohárom, to je záruka úspechu.
Plech veľký 25×35 cm.
Potrebujeme:
1 pohár hladkej múky
1 bal. prášku do pečiva
1 pohár polohrubej múky
1 pohár mlieka
3/4 pohára kr. cukru
1 bal. vanilkového cukru
1/2 pohára oleja
2 vajcia
Na krém:
3/4 pohára práškového cukru
2 poháre smotany kyslej 16% (400 g)
2 vajcia
1 bal. zlatého klasu
1 bal. vanilkového cukru
Voliteľné – ovocie kompótované aj čerstvé
Postup:
Najskôr si vymiešame cesto pomocou ručného šľahača.
Najskôr vajcia s cukrom vyšľaháme do peny.
Potom pridáme tekuté prísady a nakoniec sypké.
Na krém si zmiešame všetky prísady (používame pudingový prášok, nie uvarený puding).
Plech na pečenie vyložíme papierom, alebo vymastíme a vysypeme múkou.
Na plech navrstvíme 1/2 cesta.
Naň lyžicou krém (môžeme cik-cak, alebo robiť ostrovčeky).
Pridáme ovocie (ak ho používame – v tomto sú čučoriedky).
A opäť cesto.
Pri teplote 170 stupňov pečieme asi 45-55 minút.
Treba sledovať.
Hotový koláčik poprášime cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)