Vynikajúci recept mojej babičky, ktorý sa mi spája s popolcovou stredou. Je vynikajúci, rýchly a pripravíte ho mojou obľúbenou hrnčekovou metódou :-). Na meranie ingrediencií používajte vždy hrnček s rovnakým objemom. Ja som použila 250 ml hrnček.
Potrebujeme:
3 hrnčeky hladkej múky
1,5 – 2 hrnčeky kryštálového cukru
2 hrnčeky vody
1 hrnček mletého maku
1 hrnček oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. prášku do pečiva
Na vrch:
Práškový cukor alebo džem
Postup:
Všetky prísady na cesto sa zmiešajú a nalejú na plech vymastený olejom. Pečieme pri teplote 180 stupňov 35-40 minút, alebo kým cesto nie je upečené – test špáradlom.
Ešte horúci koláč potrieme tenkou vrstvou džemu alebo posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)