Vynikajúci nepečený dezert podľa receptu od Martinky s kyslou smotanou a ovocným želé alebo ovocím.
Ja odporúčam verziu s čerstvým ovocím, pretože okrem toho, že výsledný dezert bude plný vitamínov, je naozaj fantasticky chutný.
Neváhate a skúste nepečenú dobrotku s jednoduchou a rýchlou prípravou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na verziu so želé:
5 druhov želé cukríkov rôznej farby
Na verziu s ovocím:
1 banán
2 kivi
6-8 jahôd
1/2 jablka alebo manga
čučoriedky
800 g kyslej smotany
180 g cukru
100 ml vody
30 g želatíny
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Mandle
karamelová poleva
Postup:
Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať.
Všetko ovocie si nakrájame na drobno.
Ak použijeme želé cukríky, aj tie si nakrájame nadrobno.
Prípadne si môžete urobiť vlastné želé tak, že použijete želatínu rôznej farby, pripravíte podľa návodu na obale a po stuhnutí nakrájate na kúsky.
Banán nakrájame na kolieska.
A pokvapkáme citrónovou šťavou, aby banán nezhnedol.
Všetko ovocie nakrájame do bábovkovej formy (formu vymastíme maslom, alebo vyložíme fóliou).
Kyslú smotanu vymiešame s vanilkovým extraktom a cukrom.
Želatínu zahrievaním na plameni rozpustíme a keď je tekutá, nalejeme do smotany.
Krém nalejeme na ovocie, uhladíme a formu prikryjeme fóliou.
Odložíme do formy stuhnúť.
Potom vyklopíme a môžeme pokvapkať karamelovou polevou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)