Ak obľubujete domáce krekry a chuťovky, túto dobrotu si nenechajte ujsť. Pripravíte ich aj so zatvorenými očami!
Potrebujeme:
300 g hladkej múky + 1 lyžičku
1 lyžičku soli
250 g masla
175 g kyslej smotany
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g strúhaného syra
Postup:
Múku so soľou nasypeme do misy. Pridáme nastrúhané alebo na kocky nakrájané maslo a vypracujeme drobivú zmes, do ktorej postupne primiešame smotanu. Vypracujeme jednotné cesto – keďže je cesto lepivé, je dobré nasypať na vrch kopcovitú lyžičku múky.
Zabalíme do fólie a vložíme do chladničky – na niekoľko hodín, prípadne na celú noc.
Vychladené cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm. Nakrájame na prúžky dlhé približne 10 a široké 1 cm.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme syrom.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 23 minút, alebo kým tyčinky nie sú na povrchu hnedasté.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)