Pórový šalát patrí k tomu najlepšiemu, čo si môžete pripraviť na večeru.
Na prípravu rýchleho a zdravého doplnku jedál stačí malé množstvo práce.
Jednoduchý recept na lahodný pórový šalát z portálu mojegotowanie.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pór je výborným základom každého zeleninového šalátu.
Je ideálny pre všetkých, ktorí bojujú so zlou zrážanlivosťou krvi a oslabeniach po infekciách či prechladnutí.
Stačí ho pár minút pred pridaním do šalátu jemne posypať soľou, aby zjemnel.
Tradičné podávanie len s kyslou smotanou je skvelý nápad, ale máme pre vás niečo omnoho chutnejšie.
Na prípravu pórového šalátu potrebujeme:
1 stredne veľký pór
3 stredne veľké mrkvy
1 jablko
Zálievka:
1-2 PL majonézy
1-2 PL prírodného jogurtu
štipku soli
štipku korenia
Postup:
Pór treba dôkladne opláchnuť, aby sme ho zbavili čiastočiek prachu a piesku.
Potom ho jemne nakrájame.
Osolíme a necháme pár minút odstáť.
Po uplynutí tejto doby vodu scedíme a dáme do misky.
Mrkvu ošúpeme.
Nastrúhame na jemnom strúhadle.
Jablká nakrájame a odstránime jadierka.
Nakrájame na pásiky alebo nastrúhame.
Pripravíme omáčku s jogurtom a majonézou.
Dochutíme soľou a korením.
Takto pripravený šalát môžeme skladovať v chladničke 2-3 dni.
Tip redakcie: pór nebude chuťovo príliš horký a intenzívny, ak umyté plátky zeleniny vložíme na 30 sekúnd do vriacej vody.
Potom ochladíme v studenej vode s niekoľkými kockami ľadu.
Zelená časť by sa mala navyše používať len pri varení vývaru – odrežte ju a zamrazte na neskoršie použitie.
Biela časť bude pri konzumácii jemnejšia a voňavejšia.
Prajeme vám dobrú chuť!