Zemiakové placky s kapustou, ktoré sa pečú na plechu!

[mashshare]

Zemiakové placky s kapustou sú skutočne výborné, len ich príprava trvá niekedy až zbytočne dlho.

Pripravte si ich rýchlo a prakticky podľa našich tipov.

 

 

Vynikajúci recept na pečené zemiakovo-kapustové placky z portálu toprecepty.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Prečo dať zemiakové placky do rúry

Zemiakové placky často bývajú nasiaknuté olejom, ktorý ide trochu odsať do papierovej utierky.

Vôňa po vyprážaní sa ale ťažko vetrá.

 

 

Keď do nich pridáte kapustu, budete mať postarané o príjemný chuťový zážitok.

Tieto placky sú šťavnaté, majú viac vlákniny a nie sú príliš mastné.

 

 

Keď navyše použijete rúru namiesto panvice, nebude proces prípravy taký zdĺhavý.

Čo dávať do zemiakových placiek s kapustou

Základom sú samozrejme zemiaky, ideálne varného typu C (prípadne B).

Majú dostatok škrobu a dobre sa s nimi pracuje.

 

 

Ďalšou významnou surovinou je kyslá kapusta.

Určite je potrebné nechať kapustu dostatočne odkvapkať, trochu jej pomôžete tým, že ju stlačíte.

 

 

Inak by bola zmes príliš vodnatá a zbytočne by sa musela zahusťovať múkou.

Na spojenie nechýbajú vajíčka.

 

 

Výraznú položku, čo sa týka chuti, predstavuje mäso.

Využiť môžete anglickú slaninu, ale aj napríklad údené mäso.

 

 

Ako korenie sa hodí drvená rasca, mleté korenie, majorán a cesnak.

Na prípravu zemiakových placiek s kapustou potrebujeme:

1 kg zemiakov

350 g kyslej kapusty

3 vajcia

200 g anglickej slaniny

hladkú múku na zahustenie

1 ČL drvenej rasce

2 ČL majoránky

cca 4 strúčiky cesnaku

150-200 g údeného syra (voliteľné)

Postup:

Rúru si predhrejeme na 180°C.

Kapustu dáme do sitka a necháme odkvapkať, prípadne ju pretlačíme.

 

 

V miske rozšľaháme vajcia.

Odkvapkanú kapustu nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Zemiaky očistíme a ošúpeme, potom ich nastrúhame na malé plátky (prípadne rozmixujeme).

Chvíľu počkáme, kým sa uvoľní tekutina, a tú zlejeme.

 

 

Slaninu nakrájame na malé kúsky.

Všetko spolu zmiešame a podľa potreby zmes zahustíme múkou.

 

 

Pridáme rascu a majoránku.

Prelisujeme cesnak, okoreníme a osolíme podľa chuti.

 

 

Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie.

Môžeme vytvarovať menšie placky, prípadne celú zmes preložiť na plech.

 

 

Ak chcete, môžete rozpustiť masť a potrieť ním povrch cesta, bude voňavejšie a chrumkavejšie.

Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C do zlatista (cca 45-60 minút).

 

 

Tip redakcie: zaujímavú chuť tiež dodá syr, obzvlášť, keď použijete údený.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes