Fantastický recept na plnené košíčky z krehkého cesta.
Úžasne vyzerajú a sú aj prudko žravé. :-)
Autorkou receptu je Peťulka H.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Poznámka autorky:
Košíčky je dobré piecť týždeň dopredu, aby odležali a zmäkli.
Z tejto dávky je 30 väčších košíčkov
Potrebujeme:
Cesto:
300g hladkej múky
200g masla
100g práškového cukru
Pudingový krém:
300ml mlieka
1 vanilkový puding
100g práškového cukru
1 maslo
Postup:
Múku preosemejeme.
Pridáme nakrájané maslo a práškový cukor.
Vypracujeme jednotné cesto.
Cesto zabalíme do fólie a odložíme odstáť do chladničky.
Potom po malých kúskoch odoberáme cesto.
Plníme ním maslom vymastené formičky v tenkej vrstve.
Pečieme pri teplote cca 200°C cca 10 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Košíčky by mali chytiť ľahký svetlohnedý nádych.
Necháme trocha vychladnúť a košíčky vyklopíme.
Krém:
Z mlieka a pudingového prášku a uvaríme puding.
Necháme prikryté vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom.
Postupne po častiach všľaháme do pudingu a spolu ešte prešľaháme.
Vychladnuté košíčky plníme krémom.
Dozdobíme ovocím podla vlastného vkusu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)