Čokoláda a kokos – zaručene najlahodnejšia kombinácia, ktorej rozhodne nikto neodolá.
Doprajte si absolútnu explóziu chutí vo vašich ústach.
Úžasný recept na dokonalú čokoládovú tortu z youtube kanála moj.kolačić.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 vajcia
4 PL kryštálového cukru
4 PL rastlinného oleja
4 PL mlieka
4 PL hladkej múky
2 PL kakaa
1 balenie prášku do pečiva
200 g kokosu
300 ml+500 ml smotany na šľahanie
3 balenia vanilkového pudingu
150 g kryštálového cukru
900 ml mlieka
250 g čokolády na varenie
čokoládové mlieko
Postup:
V miske mixérom vyšľaháme vajcia.
Počas šľahania pridáme cukor.
Ďalej počas miešania pridáme olej a mlieko.
Potom pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a suroviny krátko zašľaháme.
Krém nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.
Počas pečenia cesta si pripravíme krém: do misky s pudingom nalejeme malú časť z celkového množstva mlieka.
Zvyšok mlieka nalejeme do hrnca.
Pridáme cukor a kokos.
Hrniec preložíme na sporák, zamiešame a privedieme do varu.
Puding miešame metličkou, kým nezmiznú hrudky.
Potom puding prelejeme do hrnca s kokosovou zmesou, miešame a varíme do zhustnutia.
Krém preložíme do misky, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Piškótu po upečení necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
Potom cesto vyberieme, odstránime papier a vložíme späť do obruče.
Cesto polejeme pár lyžicami kakaa alebo čokoládového mlieka.
V miske rozšľaháme smotanu na krém.
Kokosový krém preložíme do väčšej misy.
Postupne pridávame šľahačku a mixérom vyšľaháme.
Krém nanesieme na cesto, zarovnáme a necháme vychladnúť.
V rajnici privedieme smotanu na šľahanie do varu.
Horúcu smotanu nalejeme do misky s čokoládou a miešame, kým sa úplne neroztopí.
Vlažnú čokoládu nanesieme na tortu.
Tortu prekryjeme a vložíme na noc do chladničky.
Z torty odstránime obruč, posypeme kokosom, v strede ozdobíme Raffaellom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/pj4mOSHSn80