Bez debaty kráľovský recept na najšťavnatejšiu pečenú bravčovú panenku, ktorej sa nedá odolať.
Príprava je veľmi jednoduchá, ale výsledná chuť je neopísateľná.
Výnimočný recept na najlahodnejšiu pečenú bravčovú panenku z youtube kanála Lecker schnell.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
bravčovú panenku
1 ČL sušeného cesnaku
1/2 ČL mletej papriky
mleté čierne korenie
1/3 ČL tymianu
1/3 ČL soli
1 cibuľu
4 šampiňóny
1 strúčik cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
tymian
50 g syra
6 dlhých plátkov slaniny
Na zemiaky:
4 zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
2 PL rastlinného oleja
4 strúčiky cesnaku
petržlenovú vňať
Postup:
V strede bravčovej panenky urobíme vodorovný zárez.
V malej miske zmiešame cesnak, mletú papriku, čierne korenie, tymian a soľ.
Panenku z oboch strán posypeme korením a rukou rozotrieme.
Na panvici zohrejeme rastlinný olej a pridáme nakrájanú cibuľu.
Cibuľu smažíme dve minúty.
Pridáme nakrájané šampiňóny a premiešame.
Ďalej pridáme pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, tymian, zamiešame a smažíme 5 minút.
Tvrdý syr nakrájame na tenké plátky.
Na stôl položíme alobal a prekryjeme ho papierom na pečenie.
Na papier vedľa seba poukladáme plátky slaniny a na ne položíme panenku.
Bravčové filé naplníme cibuľovo-šampiňónovou zmesou.
Na vrch položíme plátky syra.
Všetko zabalíme do slaniny.
Potom mäso zabalíme do papiera a alobalu a necháme pôsobiť 20 minút.
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame a vložíme do misy.
Posypeme soľou, čiernym korením, mletou paprikou, polejeme olejom a dôkladne premiešame.
Mäso položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Po stranách naukladáme zemiaky.
Plech vložíme do rúry a pečieme 30 minút pri teplote 200°C.
Strúčiky cesnaku roztlačíme nožom a nakrájame na malé kocky.
Potom spolu s cesnakom nasekáme aj petržlenovú vňať.
Upečené zemiaky preložíme na tanier a posypeme petržlenom a cesnakom.
Alobal otvoríme a mäso pečieme ešte 10 minút pri teplote 200°C.
Šťavnaté mäso servírujeme s do chrumkava upečenými zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: