Uchovajte teľacie, bravčové, hovädzie alebo kuracie mäso s ryžou v pohári celý rok.
Zavárané kompletné jedlo pripravené k servírovaniu kedykoľvek a kdekoľvek.
Geniálny recept na zavárané mäso s ryžou z youtube kanála Moja kuhinja Tanya.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1,3 kg hovädzej krkovičky (použite tučnejšie mäso, ako je pliecko alebo krkovička)
rastlinný olej
2 cibule
2 mrkvy
1 ČL soli
1 ČL vegety
mleté čierne korenie
1 ČL mletej červenej papriky
800 g ryže
1 ČL 9 % octu d každého pohára
Postup:
Mäso nakrájame na menšie kúsky.
Na panvicu nalejeme olej a počkáme, kým sa zohreje.
Na rozpálenom ohni opečieme mäso.
Kým sa mäso opečie, nakrájame cibuľu na plátky.
K mäsu pridáme nakrájanú cibuľu, premiešame a ďalej restujeme.
Ošúpanú mrkvu nakrájame na kocky, pridáme na panvicu a premiešame.
Pridáme soľ, vegetu, čierne korenie a mletú papriku.
Premiešame a smažíme asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
Pod tečúcou vodou umyjeme ryžu.
Na dno čistého zaváracieho pohára vložíme 3 lyžice ryže.
Potom pridáme 2-3 lyžice mäsa so zeleninou.
Na mäsovú zmes nasypeme 3 lyžice ryže.
Ďalšiu vrstvu pridáme 4 lyžice mäsa so zeleninou.
Nakoniec pridáme ryžu tak, aby sme nechali 2 prsty voľného miesta.
Takto naplníme všetky poháre.
Na vrch nádoby nalejeme horúcu vodu.
Do každého pohára pridáme lyžičku octu.
Poháre na pevno uzavrieme čistými novými viečkami.
Na dno veľkého hrnca vložíme utierku a poukladáme zaváracie poháre.
Zalejeme horúcou vodou až po vrch vrchnáka.
Hrniec preložíme na sporák, prekryjeme a pri strednej teplote varíme 4 hodiny.
Po štyroch hodinách necháme poháre vychladnúť vo vode.
Takto pripravené poháre skladujeme na tmavom a chladnom mieste až po dobu jedného roka.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: