Recept na vynikajúci a veľmi jemný koláč s čučoriedkami a kyslou smotanou.

Pripravíte ho rýchlo a úplne jednoducho.
Cesto stačí len zamiešať, naliať na plech a posypať ovocím a posýpkou.
Potrebujeme:
Cesto:
300 g kyslej smotany
300 g polohrubej múky
100 ml mlieka
100 g cukru
2 vajcia
2 lyžičky prášku do pečiva

Na povrch:
čučoriedky alebo iné ovocie
posýpka
posýpka v pomere (1:1:1):

maslo
cukor
hrubá múka
Poznámka:
Na koláč môžete použiť čerstvé, mrazené aj zavárané ovocie
Postup:

Rúru predhrejeme na 200 °C.
Cesto:
Vajcia vyšľaháme spoločne s cukrom do bielej peny.

Do peny opatrne vmiešame kyslú smotanu.
Po troškách postupne prisypávame múku zmiešanú a práškom do pečiva.

Nakoniec prilejeme mlieko.
Cesto vlejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

Poukladáme ovocím a posypeme posýpku.
Posýpka:
Z hrubej múky, cukru a masla vypracujeme sypkú zmes.
Pečieme v predhriatej rúre zhruba 25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)



















