Tento zákusok spája to najlepšie z krémešu, makového koláča a lahodného medového cesta. Je to kráľ medzi zákuskami, ochutnajte!
Potrebujeme:
Na medové cesto:
300 g hladkej múky
100 g práškového cukru
1 lyžicu medu
70 g masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
1 lyžičku jedlej sódy
Makové cesto:
150 g kryštálového cukru
150 g haldkej múky
6 vajec
3 lyžice vody
50 ml oleja
1/2 bal. práškového cukru
100 g mletého maku
Krém:
3 žĺtky
150 g práškového cukru
2 bal. vanilkového pudingu
700 ml mlieka
250 g masla
Broskyňovú marmeládu
Na vrch:
Šľahačku alebo čokoládovú polevu
Postup:
Všetky prísady na medový plát zmiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 2 časti a obe rozvaľkáme na pláty. Upečieme na obrátenom plechu s rozmermi 22×38 cm. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 8-10 minút pri teplote 180 stupňov.
Keď vyberieme cesto z rúry, hneď ho potrieme marmeládou.
Pripravíme si makové cesto. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky ušľaháme s kryštálovým cukrom, vodou a olejom. Nakoniec do hmoty vmiešame mak s práškovým cukrom. Bielky ušľaháme na tuhý sneh a ten opatrne vmiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec primiešame aj múku s práškom do pečiva.
Cesto navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 stupňov, približne 20 minút.
Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme puding. Žĺtky ušľaháme s maslom. Uvarený puding zložíme z plameňa a po chvíľke doň vmiešame žĺtkovú hmotu.
Na jednu časť medového cesta navrstvíme ½ krému, makové cesto, zvyšný krém a nakoniec druhý medový plát.
Vrch môžeme ozdobiť šľahačkou, bielkovým krémom, čokoládou, alebo nechať len tak.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: cookpad