Táto bábovka z kefírového cesta je najjemnejšia, akú som kedy skúsila.
Jej prírpava je úplne jednoduchá a stačí vám na ňu len jeden hrnček (ja som používala hrnček s objemom 250 ml) a pár surovín.
Potrebujeme:
1 hrnček kefíru (kyslého mlieka, cmar)
1 hrnček práškového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vanilkový cukor
1/2 hrnčeka oleja
1 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
2 vajcia
3/4 prášku do pečiva
1 vrchovatá lyžica kakaového prášku
Voliteľné:
Kúsky čokolády
Postrúhaná tyčinka Margot
Granko
Sušené hrozienka
Prípadne iné sušené ovocie
Poznámka:
Ja som použila menšiu bábovkoú formu
Postup:
V kefíre rozmiešame cukor.
Pridáme aj olej a vajcia.
Dobre vymiešame, aby nám vznikla jednotná hmota.
Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Vymiešame hladké cesto.
Ak v ňom vzniknú hrudky, môžeme ich rozšľahať ručným elektrickým šľahačom.
Menšiu polovicu cesta odlejeme.
Vmiešame doň kakao.
Formu na bábovku vymastíme a vysypeme múkou.
Potom striedavo lejeme obe cestá.
Pomocou špajle môžeme urobiť na vrchu cesta ornamenty.
Pečieme pri 180 ° C 50 – 60 minút (skúšame špajdľou).
Ak chcete, môžete do cesta pridať ďalšie prísady.
Výbrná je napríklad postrúhaná tyčinka margot (namiesto kakaa), prípadne hrozienka, čokoládové kúsky…
Prajeme vám dobrú chuť! :-)