Milujete rýchle a jednoduché recepty z bravčového mäsa a prírodnej omáčky? V tom prípade je tento recept pre vás ako stvorený.
Keď som hľadala tip na rýchly a veľmi chutný obed, našla som tento skvelý recept, ktorého autorku je Macka Samkova.
Bravčové na horčici a prírodnej šťave je veľmi chutné a zvládne ho pripraviť naozaj každý.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ide o poctivé a jednoduché jedlo s fantastickou chuťou, ktoré si určite zamiluje celá rodina.
Tento recept sa hodí skutočne na každú príležitosť, je úplne jednoduchý a výsledok si zaručene zamilujete!
Recept som doladila podľa svojej chuti, verím, že vám ulahodí.
Potrebujeme:
bravčové plátky (asi 1 kg)
2 vrchovaté lyžice obyčajnej horčice
2 cibule
3 vetvičky rozmarínu
asi 4 strúčiky cesnaku
2 dcl sladkej smotany alebo kyslej smotany
masť
2 lyžice hladkej múky
soľ
korenie čierne mleté
bylinky podľa chuti
Príloha:
Zemiaková kaša
Zemiaky
Cestoviny
Ryža
Postup:
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme.
Každý kúsok mäsa potrieme horčicou a dáme odležať.
Na masti opražíme nasekanú cibuľku, pridáme pretlačený cesnak a nasekaný rozmarín.
Krátko osmažíme a pridáme mäso, ktoré necháme,, zatiahnuť „.
Podlejeme vodou a dusíme, kým nie je mäso mäkké.
Po zmäknutí ho vyberieme.
V smotane rozmiešame múku, vlejeme do výpeku a prevaríme.
Podľa potreby dolejeme vodou.
Dochutíme a vložíme mäso, ktoré v omáčke prehrejeme.
Podávame so zemiakovou kašou alebo zemiakmi.
Výborná je aj verzia s cestovinou.
Mäsko je vynikajúce aj s ryžou či zemiakovou kašou, je len na vás, akú prílohu si zvolíte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)