Rýchly obed z jednej panvice, ktorý pripravíte skutočne v rekordnom čase. Dokonca, nemusíte sa trápiť ani s prípravou prílohy, dusená cibuľka so zelerom a cesnakom ju skvele zastúpia.
Potrebujeme:
1 kg bravčvého karé nakrájaného na plátky
3 veľké cibule
3 strúčiky cesnaku
½ zeleru
1 lyžičku kari korenia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 ml bieleho vína
Soľ a korenie
Olej
Postup:
Mäso opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán – 5-7 minút. Potom vyberieme z panvice a preložíme na tanier.
Cibuľu a zeler nakrájame a orestujeme na panvici, kde sa smažilo mäso. Keď je cibuľka orestovaná dozlatista, pridáme pretlačený cesnak, premiešame a na vrch uložíme mäso. Zalejeme vínom, prikryjeme pokrievkou a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Podľa potreby môžeme pridať vodu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ketkes
text: redakcia