Dôležitým trikom je, že naša tyčinka je syrová nielen zvonku, ale má veľa syra aj vo vnútri.
Veľkou výhodou tohto pokrmu je, že sa cesto dá vopred vymiesiť a uložiť v chladničke na deň.
Cesto sa odleží a chute sa spoja.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nenáročný a rýchly recept na chrumkavé syrové tyčinky z portálu sobors.
A v čom je tajomstvo vynikajúcej chuti? Zabudnite na margarín a skúste obyčajnú bravčovú masť.
Práve to je zárukou dokonalej chti a krehkosti, ktorú nič iné nenahradí.
Potrebujeme:
125 g masla
150 strúhaného syra
500 g hladkej múky
2 vajcia
125 g bravčovej maste
1 PL soli
2 dcl kyslej smotany
Na posypanie:
strúhaný syr podľa chuti
Postup:
Stuhnutú masť a maslo nakrájame na malé kúsky a vložíme do misy.
Pridáme múku a zmes rozdrobíme na štruktúru podobnú strúhanke.
Pridáme nastrúhaný syr.
Osolíme a premiešame.
Nakoniec pridáme vajce a kyslú smotanu.
Vypracujeme cesto.
Cesto dôkladne zabalíme.
Necháme odpočívať na chladnom mieste aspoň tri hodiny, najlepšie však cez noc.
Pri príprave na pečenie si predhrejeme rúru na 220°C.
Cesto vyberieme z chladničky.
Necháme ho trochu rozmraziť.
Potom ho vyvaľkáme na obdĺžnik hrubý ako prst.
Cesto rovnomerne potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Potom posypeme strúhaným syrom.
Ostrým nožom alebo rezačkou na pizzu nakrájame čo najtenšie plátky.
Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Tyčinky pečieme v predhriatej rúre na 220°C asi 15 minút.
Chrumkavé a voňavé tyčinky môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!