Miliónové Išelské koláčiky s orechovou náplňou: Sú tak fantastické, že ich určite nebudete robiť len na sviatky!

Na toto obľúbené vianočné pečivo existuje množstvo osvedčených receptov, ale pre mňa a moju rodinu je číslo 1 jednoznačne tento. koláčiky sú neskutočne jemné, lahodné a tá oriešková náplň ho dotiahne do absolútnej dokonalosti.

Na toto obľúbené vianočné pečivo existuje množstvo osvedčených receptov, ale pre mňa a moju rodinu je číslo 1 jednoznačne tento.

Koláčiky sú neskutočne jemné, lahodné a tá oriešková náplň ho dotiahne do absolútnej dokonalosti.

 

 

Ak práve plánujete, čo pripraviť na sviatky, tieto koláčiky by rozhodne nemali chýbať.

Potrebujeme:

Cesto:

150 g maslo

150 g práškový cukor

1 bal. vanilkový cukor

2 ks žĺtky

2 lyžice rumu

400 g hladká múka

štipka soľ

1 bal. prášok do pečiva

Plnka:

 

 

100 g mleté oriešky

3 lyžice marhuľová marmeláda

ďalej:

čokoláda na poliatie

polovica orecha na ozdobu

Postup:

Pripravíme si cesto.

Maslo s cukrom a vanilkou vyšľaháme do peny.

 

 

Pridáme žĺtky a rum.

Potom pridáme aj zmiešané sypké suroviny.

Vypracujeme jednotné cesto.

To vyformujeme do guľky.

 

 

Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na hodinku.

Vyberieme z chladničky a následne vyvaľkáme na tenký plát.

Z vyvaľkaného plátu cesta vykrojíme kolieska.

 

 

Tie preložíme na plech vyložený papierom.

Upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov po dobu 7 minút (sledujeme, každá rúra pečie inak, čas je len orientačná).

Teraz si pripravíme krém:

 

 

Mleté oriešky zmiešame s marmeládou – tiež je množstvo len orientačné, záleží na hustote marmelády.

Urobíme takú plnku, aby nebola príliš hustá, ani príliš riedka.

Zlepujeme 2 kolieska a následne vrch namočíme do čokoládovej polevy (čokoládu vo vodnom kúpeli rozpustíme s maslom – na 100 g čokolády pridáme 1 lyžicu masla).

 

 

Ak chcete, môžete plniť aj maslovým krémom.

Ja ho robím tak, že zmäknuté maslo jednoducho vyšľahám s práškovým cukrom.

 

 

Na vrch do čokolády položíme polovicu orieška, mandle, alebo inej ozdoby a necháme stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes