Vynikajúci dezert na slávnostné aj bežné príležitosti. Rýchlo ho pripravíte a buďte si istí, že ani sa nenazdáte a je po ňom. :-)
Potrebujeme:
500 g maslových sušienok
1,2 kg jabĺk – ideálne menej sladkých
1 lyžičku mletej škorice
1 lyžicu hrozienok
120 g kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 bal. vanilkového pudingu
1 l vody + trochu vody na pudingové prášky
2 lyžice citrónovej šťavy
150 rozpustenej horkej alebo mliečnej čokolády
(ingrediencie sú na veľký plech s vyššími okrajmi)
Postup:
Plech s vyššími okrajmi vyložíme maslovými sušienkami.
Jablká očistíme, nakrájame na malé kúsky a zalejeme 1 l studenej vody. Pridáme kryštálový cukor, citrónovú šťavu, škoricu, hrozienka a preložíme na plameň. Preložíme na mierny plameň a zahrievame, kým voda nezovrie.
Pudingové prášky rozmiešame v malom množstve vody a nalejeme do jablkovej zmesi. Varíme, kým zmes nezhustne.
Pudingovo-jablkovú zmes nalejeme na sušienokový základ a ešte horúcu zmes pokryjeme sušienkami. Nakoniec zalejeme rozpustenou čokoládou a necháme stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked