Fazuľa patrí medzi potraviny, ktoré je potrebné variť pomerne dlho.
Na rýchle varenie tohto produktu vám odporúčame použiť 5 jednoduchých metód.
Ušetria vám more času stráveného pri sporáku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nechajte si poradiť a vyskúšajte niektorú z týchto metód z portálu facedobra.
Metóda #1
Fazuľu vložíme do studenej vody.
Zapálime horák a varíme na miernom ohni.
Po zovretí tekutinu scedíme a fazuľu znovu zalejeme studenou vodou.
Opakujte to, kým nie je fazuľa mäkká.
Budete prekvapení, ako rýchlo je strukovina mäkká.
Metóda #2
Fazuľu dáme variť na oheň.
Pridáme štipku sódy bikarbóny a pred koncom pár kvapiek citrónovej šťavy, ktorá sódu neutralizuje.
Potom jedlo osolíme.
Metóda #3
Pred varením fazule pridajte trochu suchých morských rias a varte 40 minút.
Na záver dochuťte ľubovoľným korením.
Metóda #4
Ponúkame rýchly spôsob varenia fazule pomocou mikrovlnnej rúry.
Za týmto účelom vložte fazuľu do sklenenej nádoby.
A nalejte do nej studenú vodu.
Vložte do mikrovlnnej rúry na 10 minút, nastavte najvyšší výkon.
Ďalej zmiešajte fazuľu, osoľte a vložte späť na ďalších 15 – 20 minút.
Metóda #5
Namáčaním fazule pred varením môžete urýchliť proces varenia.
Nasypte ju do misky, zalejte studenou vodou a nechajte stáť niekoľko hodín, pokojne aj cez noc.
Potom vodu zlejte a použite novú vodu.
Na rýchle varenie fazule použite tlakový hrniec.
Bonus
Unikátny spôsob ako uvariť fazuľu už za 15 minút a nebudete pociťovať žiadne žalúdočné ťažkosti.
Potrebujeme:
0,5 kg fazule
vodu
3 plátky citrónu
1 cibuľu
tlakový hrniec
Postup:
Fazuľu namočíme do vody a pridáme plátky citróna.
Necháme namočené asi 1,5 hodiny.
Potom vodu zlejeme.
Fazuľu si preložíme do tlakového hrnca a zalejeme čistou vodou asi na 2 prsty nad povrch fazule.
Do hrnca spolu s fazuľou vložíme aj ošúpanú cibuľu.
Hrniec zatvoríme a dáme na sporák na 15 minút.
Potom vypneme ohrev a necháme ešte stáť, kým sa nevypustí para.
Hotovo.
Fazuľa je pripravená na ďalšie spracovanie.
Rada od vás – namočte ju do mineráky
Namiesto obyčajnej vody skúste nabudúce na namáčanie fazule použiť minerálnu vodu.
Možno vám to znie zvláštne, no tento trik funguje skutočne skvele.
Vďaka obsahu solí a minerálov fazuľa rýchlejšie zmäkne a doba jej varenia sa výrazne skráti.
Vyskúšajte tento trik a sami uvidíte, že fazuľa, ktorú ste predtým nevedeli dovariť, bude teraz pripravená neporovnateľne skôr.
Dobrú chuť!