Lahodná dobrota, ktorú pripravíte za pár minút. Jemné cesto navyše pripravíte jednoducho a nepotrebujete ani jedno vajce.
Potrebujeme:
100 g kryštálového cukru
100 g nadrobno nasekaných orechové1 bal. prášku do pčiva
250 ml perlivej minerálky
150 g hladkej múky
7 lyžíc uvarenej a vychladnutej kávy alebo ovocného džúsu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Krém:
300 ml smotany na šľahanie
1 lyžicu práškového cukru
Strúhanú kôru z 1 pomaranča
Stužovač do šľahačky
100 g nadrobno nasekaných vlašských orechov
Postup:
Cukor zmiešame s minerálnou vodou. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Do tejto zmesi pridáme múku s práškom do pečiva, orechy a vymiešame jednotnú zmes.
Formu na pečenie 25×35 cm vyložíme papierom na pečenie, navrstvíme na ňu cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov približne 25 minút.
Upečené cesto odstránime z papiera na pečenie a popicháme vidličkou a zalejeme šťavou alebo kávou. Cesto necháme úplne vychladnúť.
Smotanu s cukrom a stužovačom ušľaháme na tuhú šľahačku.
Nakoniec posypeme zmesou orechov a pomarančovej kôry. Podávame vychaldené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)