Vynikajúci obrátený jablkový koláč so salkom.
Je jednoduchý a naozaj veľmi chutný.
Výborný recept sme našli na kanáli Amo Receitas.
Potrebujeme (veľkosť pohára: 200 ml):
– 1 šálka cukru (160 g) ja dávam cukru menej, ale je to na vašej chuti
– 3 vajcia
– 1 šálka mlieka (200 ml)
– 3 šálky hladkej múky (300 g)
– 4 polievkové lyžice masla alebo margarínu (100 g)
– 1 polievková lyžica prášku do pečiva (14 g)
– 1 čajová lyžička škorice (2 g)
– 1 1/2 šálky kondenzovaného sladeného mlieka (395 g)
– jablká
Forma s rozmermi 30×20 cm
Postup:
Jabká si nakrájame na tenšie plátky.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
Pridáme mlieko a zmäknuté maslo.
Dobre vymiešame.
Postupne pridáme aj škoricu, preosiatu múku a všetky sypké prísady.
Vymiešame jednotné cesto.
Formu vymastíme maslom.
Na dno uložíme plátky jabĺk.
Zalejeme kondenzovaným mliekom.
Zalejeme cestom a uhladíme.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 45 minút.
Otestujeme pomocou špajdle.
Po upečení obrátime.
Posypeme škoricou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: