Máte chuť na niečo skutočne dobré pod zub? Tieto domáce chuťovky sú jednoduché na prípravu a také skvelé, že sa ich nebudete vedieť dojesť.
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
150 g bravčovej masti
50 g droždia
300 ml mlieka
1 lyžicu cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu soli
1 vajce na potretie
Náplň:
150 g šunky
1 šálku kyslej smotany
120 g strúhaného syra
½ najemno nasekanej cibule
Postup:
Do vlažného mlieka pridáme cukor a rozdrobené droždie.
V miske zmiešame múku so soľou, pridáme kvások, masť a vymiesime jednotné cesto, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť – objem cesta sa zdvojnásobí.
V miske zmiešame smotanu, strúhaný syr, nadrobno nakrájanú cibuľu a ochutíme štipkou soli.
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na tenký plát. Ten nakrájame na štvorčeky. Na každý uložíme plátok šunky, lyžičku náplne a okraje preložíme cez náplň.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-30 minút.