Stačí len trochu popustiť uzdu fantázii a pripraviť si doma tento úžasný zebra dezert, ktorý si vás okamžite získa.
Je nielen oku lahodiaci, ale jeho chuť je nezameniteľná.
Rýchly recept na jemný dezert u youtube kanála Leckere Minute.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
180 g čokoládových sušienok
70 g masla
1 PL mlieka
Na krém:
30 g želatíny
150 ml mlieka
450 g kyslej smotany
250 g kondenzovaného mlieka
200 g smotany na šľahanie
10-15 g vanilkového cukru
30 g kakaa
Postup:
Sušienky nalámeme do nádoby od mixéra.
Rozdrvíme ich na prášok.
Sušienkový prášok presypeme do misky.
Pridáme rozpustené maslo, mlieko a miešame, kým nevznikne drobivé cesto.
Na tanier položíme tortovú formu, vnútorný okraj vystelieme fóliou, nasypeme cesto a silno stlačíme.
Formu s cestom vložíme na chvíľu do chladničky.
Do pohára nasypeme želatínu, pridáme mlieko a miešame, kým sa želatína nerozpustí.
Do misky pridáme smotanu, kondenzované mlieko a mixérom vyšľaháme krém.
Do pohára s roztopenou želatínou pridáme niekoľko lyžíc smotanového krému, premiešame a zmes nalejeme do misky s krémom.
Mixérom zamiešame.
V nádobe vyšľaháme smotanu do nadýchanej konzistencie.
Šľahačku pridáme do misky s krémom a všetko dôkladne vyšľaháme.
Krém rozdelíme do misiek na dve rovnaké časti.
Do jednej z misiek pridáme vanilkový cukor a metličkou zamiešame.
Do druhej misky preosejeme kakao a mixérom vyšľaháme.
Krémy trochu zohrejeme, aby sa stali tekutými.
Do formy s cestom pridáme 6 lyžíc kakaového krému a rozotrieme ho po celej ploche.
Doprostred pridáme 4 lyžice vanilkového krému a potom 4 lyžice kakaového.
A toto opakujeme, kým krém neminieme.
Špajľou vytvoríme na vrchu vzory (viď video).
Dezert vložíme do chladničky minimálne na 4-6 hodín.
Potom odstránime fóliou a formu a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU