Výborný obed ako z reštaurácie.
U nás sa varí pravidelne, pretože je to rýchle a veľmi jednoduché.
Môžete obmieňať zeleninu, alebo podávať s rôznymi prílohami.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 g mäso (bravčové, kuracie, morčacie)
Marináda:
2 PL sójová omáčka
1 ks vajce
2 čl solamyl
1 čl cukor
1 čl korenie karí
štipka korenie čili
3 PL olej
Ďalej:
akákoľvek zelenina (čerstvá, mrazená)
olej na smaženie
solamyl + voda na zahustenie (voliteľné)
Postup:
Mäso pokrájame na 4 cm dlhé rezance.
Všetky prísady zmiešame v miske.
Vajce, solamyl, sójovú omáčku, cukor, koreniny, soľ, olej.
Pridáme mäso.
Dobre premiešame.
Necháme v chlade stáť 3 hodiny.
Ak nemáte čas, stačí aj 30 minút, ale čím dlhšie sa marinuje, tým je mäsko lepšie.
Pripravíme si panvicu, na ktorej rozpálime olej.
Mäso opečieme na horúcom oleji asi 8 min.
Pridáme nakrájanú cibuľu a premiešame.
Môžeme pridať rôznu zeleninu( ja dávam čerstvú zeleninu alebo mrazené zeleninové zmesi).
Podlejeme vodou asi 1 -2 dcl.
Dusíme domäkka.
Na konci môžeme ešte zahustiť, ale nie je to nutné.
Ja zahusťujem tak, že rozmiešam solamyl v troche vody, dám na panvicu a prevarím.
Podávame najčastejšie s ryžou.
Keď pridávam mrazenú zeleninu, pridávame ju až na konci.
Mrazenú zeleninu pripravím nasledovne: Mrazenú zeleninu s troškou vody dám na 500W do mikrovlnky asi na 5-6 min.
Potom na troške masla opražím a je krásne chrumkavá.