Kokosová bábovka, ktorá nemá konkurenciu: Výsledok je fantastický a mizne zo stola rýchlosťou blesku!

[mashshare]

Úžasná bábovka plná koksovej chuti, jemná a neodolateľne chutná.

Po dlhej dobe som sa rozhodol pripraviť bábovku netradičným spôsobom a doma zožala obrovský úspech.

 

 

Voláme ju aj Raffaello bábovka a skutočne nepoznám nikomu, komu by nechutila.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Neskutočný recept na nadýchanú kokosovú bábovku z youtube kanála Amo Receitas.

Potrebujeme:

Objem šálky 200 ml.

Na sirup

1 a 1/2 šálky kryštálového cukru (240 g)

1 šálku vody (200 ml)

2 šálky strúhaného kokosu (100 g)

Na bábovku

3 vajcia

1 šálku strúhaného kokosu (50 g)

1/2 šálky mlieka (100 ml)

1 šálku kokosového mlieka (200 ml)

1 šálku kryštálového cukru (160 g)

3/4 šálky rastlinného oleja (150 ml)

2 šálky polohrubej múky (200 g)

1 PL kypriaceho prášku do pečiva (14 g)

Postup:

Do panvice na sporáku pridáme cukor.

Miešame, kým sa neroztopí.

 

 

Do skaramelizovaného cukru nalejeme horúcu vodu.

Špachtľou miešame, kým sa cukor neroztopí.

 

 

Do hlbokej misky pridáme vajcia a metličkou ich rozšľaháme.

Pridáme cukor a dobre premiešame.

 

 

Potom pridáme kokosové mlieko, mlieko, olej.

Dobre premiešame.

Do zmesi nasypeme, kokos, cez sitko preosejeme múku a zmiešame.

 

 

Pridáme prášok do pečiva a jemne premiešame.

Formu na bábovku potrieme zmäknutým maslom.

 

 

Na dno formy nalejeme roztopený cukor.

Potom nasypeme vrstvu sušeného kokosu.

 

 

Nakoniec nalejeme cesto.

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 45 minút pri teplote 200°C.

 

 

Po upečení ešte za tepla vyberieme bábovku z formy, necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes