Úplne jednoduché a pritom fantastické.
Zabudnite na pripravovanie chlebíku vo vajíčku na panvici
Takto pripravíte všetko naraz na jednom plechu, rýchlejšie a ešte chutnejšie!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Recept môžete vylepšiť obľúbenými koreninami a bylinkami.
Potrebujeme:
Starší chlebík nakrájaný na krajce
200 ml sladkej smotany (môžeme použiť aj šľahačku, je to ešte chutnejšie)
2-3 strúčiky cesnaku
4 vajcia
Syr
Korenie čierne
Koreniny podľa chuti
Zelené bylinky (alebo iné prílohy podľa chuti)
Postup:
Syr si nastrúhame na strúhadle.
Plech vymastíme torchou masla alebo olejom.
Chlebík uložíme v jednej vrstve na plech.
Pripravíme si omáčku.
Smotanu dobre premiešame s vajíčkami.
Cesnak ošúpeme, pretlačíme a pridáme do smotanovej zmesi.
Dochutíme ostatnými prísadami.
Jednoducho zalejeme.
Teraz bohato posypeme strúhaným syrom.
Vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180-200 stupňov asi 20-25 minút.
Je to skutočne vynikajúce, ešte lepšie ako obyčajný chlebík vo vajíčku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)