Vynikajúce domáce cesto, ktoré je skvelou alternatívou ku klasickému kysnutému cestu. Jediným rozdielom je to, že s cestom môžete pracovať hneď a nemusíte tak čakať na vykysnutie.
Potrebujeme:
1 bal. sušeného droždia
1 šálku vody s teplotou približne 50 stupňov (môžeme ju nahradiť srvátkou)
3 šálky hladkej múky
2 lyžice olivového oleja
½ lyžičky soli
(Na odmeranie surovín používajte pohár s rovnakým objemom)
Postup:
V miske zmiešame šálku múky s vodou a droždím. Premiešame a pridávame po častiach zvyšnú múku – za stáleho miešania. Nakoniec pridáme soľ a olej. Vypracujeme hladké, mäkké a pružné cesto.
S cetom hneď pracujeme – rozvaľkáme na požadovaný tvar a pridáme suroviny podľa chuti – paradajkovú omáčku, šunku, zeleninu, syr,… a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 230 stupňov približne 10 minút. Počas pečenia je potrebné pizzu sledovať kedže každá rúra pečie inak.