Vynikajúca marináda s perfektne vyváženou chuťou horčice, medu a cesnaku. Pripravíte ju za okamih a kuracie mäsko ochutí skutočne fantasticky!
Potrebujeme:
Kúsky kurčaťa – Môžeme použiť stehná, krídlá alebo prsia
3 lyžice celozrnnej horčice (príp. obyčajnú horčicu a horčicové semienko)
3 lyžice medu
3 strúčiky cesnaku
Čerstvú petržlenovú vňať
Olivový olej
Soľ a korenie
Postup:
Mäso umyjeme, osolíme, okoreníme a preložíme do olejom vymasteného pekáča. Pridáme 100 ml vody, prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.
Pretlačený cesnak zmiešame s medom a horčicou. Potom túto zmes nanesieme na purasie kúsky a pečeieme bez alobalu ešte 30 minút.
Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: extremesilver