Perfektná na cestoviny alebo s inou prílohou. Vyskúšajte domácu syrovú omáčku, ktorú zvládne pripraviť skutočne každý.
Potrebujeme:
200 g listového špenátu umytého a nakrájaného nadrobno
500 g kuracích pŕs nakrájaných nadrobno
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
Olej
Na syrovú omáčku:
50 g masla
2 lyžice hladkej múky
250 ml mlieka
1 krabičku Syrokrému (alebo iný smotanový tavený syr)
100 g strúhaného tvrdého syra
200 ml sladkej smotany
Soľ, čierne mleté korenie, čierne mleté korenie
Postup:
Kuracie mäso osolíme a okoreníme a opražíme na oleji tak, aby sa mäso „zatiahlo“.
K mäsku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a necháme spolu chvíľu restovať na miernom plameni.
Na panvicu pridáme špenát spolu s pretlačeným cesnakom, prikryjeme pokrievkou a dusíme, kým špenát nezmäkne a mäso nebude hotové.
Medzitým si na inej panvici pripravíme samotnú syrovú omáčku. Maslo necháme rozpustiť, pridáme múku a za stáleho miešania varíme, kým sa múka s maslom nespojí. Pridáme mlieko, oba druhy syra a miešame, kým sa syr nerozpustí. Ochutíme soľou, korením, muškátovým orechom a nakoniec pridáme smotanu a necháme krátko prevariť. Potom jednoducho spojíme s mäsovo-špenátovou zmesou.
Podávame k cestovinám alebo inej prílohe.
Poznámka: Omáčka chutí vynikajúco aj bez mäsa, stačí, ak šepenát jednoducho pridáte do smotanovo-syrovej zmesi a necháte zmäknúť.