Strašne dobré rezne v syrovo-cesnakom cestíčku: Žiadne vyprážanie, žiaden trojobal a chuť luxusná – všetci ich vychválili!

Výborný tip na dnešný obed.

 

 

Ak si chcete dať niečo iné, ako klasické kuracie rezne, tento recept sa oplatí vyskúšať.

Namiesto trojobalu jednoduché cestíčku a namiesto vyprážania pečenie v rúre.

Výsledok je skutočne veľmi vydarený.

Recept mám  od pani Kamily zo stránky nanicmama. :-)

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

3 vajcia

100 g strúhaného syra

1 téglik bieleho jogurtu

1 strúčik cesnaku

Soľ

korenie

4 lyžice strúhanky (voliteľné)

Príloha:

Zemiaková kaša

Pečené zemiaky

Zeleninový šalát

Postup:

Umyté kuracie prsia osušíme.

 

 

Nakrájame na tenšie plátky.

Osolíme a okoreníme.

Ak máte chuť, môžete použiť vaše obľúbené korenie alebo bylinky podľa chuti.

 

 

Potrieme pretlačeným cesnakom.

Mäsko je dobré nechať chvíľu odležať v chladničke.

Ak však nemáte čas, môžete s ním pracovať aj hneď.

 

 

Ja dávam odležať na celú noc, vtedy je najlepšie.

Pokračujeme jogurtovou omáčkou:

V miske zmiešame jogurt s nadrobno nastrúhaným syrom.

 

 

Pridáme aj pretlačený cesnak a vajíčka.

Kuracie kúsky obalíme v tejto zmesi.

Následne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Zvyšnú zmes navrstvíme na vrch mäska.

Nakoniec posypeme strúhankou.

Teraz vložíme do vyhriatej rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 200 – 220 stupňov.

Čas pečenia je asi 25 minút – treba sledovať.

Podávame s prílohou podľa chuti.

 

 

Nám najviac chutia so zemiakovou kašou.

V lete môžete podávať len s ľahkým zeleninovým šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes