Vynikajúci dezert podľa Martiny.
Je fantasticky chutný, lahodný a nemusíte zapínať rúru.
Tento zákusok z dlhých piškót a krému dvoch farieb si zamilujete.
Potrebujeme:
na základ:
dlhé piškóty
mlieko
krém:
250 gramov masla,
2 bal. vanilkový puding (ja odporúčam použiť puding bez varenia)
700 ml mlieka
Kakao alebo rozpustenú čokoládu
Vrch:
1 bal. smotany na šľahanie
1 bal. mascarpone
Postup:
Na formu začneme ukladať vrstvu piškót.
Piškóty krátko namočíme do mlieka.
Krém:
Ak pracujeme s klasickým pudingom – z pudingových práškov a mlieka uvaríme puding.
Odporúčam použiť puding bez varenia, ktorý stačí len vymiešať so studeným mliekom, už je ochutený.
Ja vždy robím túto nevarenú verziu, je je to rýchle a jednoduché – v lete ideálne.
Do pudingu vmiešame maslo.
Dobre prešľaháme.
Teraz, aby sme krém zafarbili, pridáme rozpustenú, vychladnutú čokoládu alebo kakao.
Ak pracujete s klasickým vareným pudingom, vmiešajte čokoládu do horúceho pudingu a miešaním rozpustite.
Ak chcete, môžete krém nechať vanilkový, nám ale chutí tento čokoládový najviac.
Krém navrstvíme piškótový základ.
Druhý krém:
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s mascarpone.
Podľa chuti pridáme práškový cukor.
Na tmavý krém navrstvíme šľahačkový krém.
Na vrch opäť navrstvíme dlhé piškóty.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)