Ak chcete, aby boli vaše krupicové knedličky dokonalé, prezradíme vám super trik.
Vďaka nemu sú knedličky také jemné a nadýchané, že lepšiu prílohu do polievky by ste hľadali len ťažko.
Vďaka nim budú mať fantastickú textúru, aj chuť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vyskúšajte tento recept a budete nadšení.
Recept odporúča aj portál mindmegette.
Potrebujeme:
1 vajce
soľ
3 PL rastlinného oleja
6 PL detskej krupice
štipku muškátového oriešku
petržlenovú vňať podľa chuti
TIP pre super nadýchané cesto:
Do cesta na knedličky vždy pridajte aj štipku prášku do pečiva, vďaka čomu budú ešte nadýchanejšie.
Postup:
Nachystáme si všetky prísady na knedličky.
Začneme tým, že si rozšľaháme v miske jedno vajce so soľou.
Pridáme olej.
Zapracujeme krupicu s kypriacim práškom.
Pridáme aj muškátový oriešok.
Dobre premiešame.
Miešanie je veľmi dôležité, aby bolo cesto jemné a neboli v ňom žiadne hrudky.
Necháme aspoň pol hodiny odležať v chladničke.
Medzitým si do hrnca nalejeme čistý vývar a necháme ho na miernom ohni zovrieť.
Potom pomocou čajovej lyžičky formujeme knedličky.
Či sú knedličky hotové spoznáte podľa toho, že vyplávajú hore.
Od tohto momentu ich povaríme ešte 5 minút.
Krupicové knedličky kladieme na tanier.
Podávame s vývarom.
Výborné sú aj v zeleninovej polievke.
Dobrú chuť!